Qara çörək...

Çörək istehsalı sahəsində qara çörək önəmli əhəmiyyət kəsb edir.
Çünki əhalinin böyük bir hissəsi qida rasionunda məhz belə çörəklərə yer verir. Xüsusilə də diabet, mədə - bağırsaq xəstəliklərinə düçar olanlar qara çörəkdən daha çox istifadə edir. Amma indi gəlin görək ölkəmizdə qara çörək sahəsində istehsal nə vəziyyətdədir? Təbii ki, bu suala birmənalı cavab vermək mümkün deyil.
Belə ki , əksər qara çörəklər lazımi səviyyədə istehsal olunmur, standartlara cavab vermir, bununla yanaşı , bu çörəyə istehsal zamanı müxtəlif kimyəvi maddələr, o cümlədən rənglər qatılır. Dəfələrlə Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi belə faktlar üzə çıxarıb. Eyni zamanda əgər düşünsək ki, qara çörəkdən ən çox xəstə adamlar istifadə edirlər, onda görün pəhriz saxlayanlar hansı çətinliklərlə üzləşirlər.
Ona görə də adiyyatı qurumlar qara çörək istehsalına xüsusi diqqət yetirməlidir. Məsələn, Sumqayıt Çörək Zavodu çox keyfiyyətli qara çörək istehsalı edir. Eyni zamanda Füzuli rayonunun " dördyol" deyilən ərazisində təndirdə çox dadlı və keyfiyyətli çörək bişirirlər.Bax bunlar əsl qara çörəkdir. Çox arzulardıq ki, digər çörək zavodlarında da bu cür qara çörək bişirilsin!
Emil Faiqoğlu
Digər Xəbərlər

Uşaqları günvurmadan necə qorumaq olar?

Son beş ayda 57 min reabilitasiya vasitəsi verilib

TİKA Azərbaycanda Autizmli uşaqlar yeni otaq yaradıb – FOTOLAR

Dönərdən zəhərlənmələr

Bu şəxslər 4 ilədək müddətə həbs ediləcək

Səhiyyə işçilərinin sertifikasiyası ilə bağlı yeni qaydalar qəbul edildi

Tibbi xidmətin göstərilməsi qaydalarını pozmaya görə yeni cəzalar müəyyənləşib
