Kolbasa qadınlarda xərçəng yaradır
Şotlandiya alimləri kolbasa və sosiskaların insanda xərçəng xəstəlikləri riskini artırdığı qənaətinə gəliblər.
Adalet.az xəbər verir ki, müvafiq məlumatla bağlı bəyanat Avropa Xərçəng Jurnalında (EJC) dərc olunub.
Qlazqo Universitetinin mütəxəssisləri orta yaşlı qadınların qatıldığı 260 min nəfər arasında tədqiqat aparıblar. Tədqiqat nəticəsində məlum olub ki, gündə cəmi doqquz qram kolbasa məhsulu qəbul edən qadınlarda döş xərçənginin inkişafı ehtimalının 15 faiz artır.
Digər Xəbərlər
03 May 2024 16:07
Azərbaycanda neçə narkoman var? - RƏSMİ AÇIQLAMA
02 May 2024 10:15Azərbaycanda yeni peyvənd vurulacaq
01 May 2024 12:18COVID peyvəndi qan laxtalanmasına səbəb ola bilər
30 Aprel 2024 15:59Azərbaycanda COVID-19-a yoluxma ilə bağlı RƏSMİ AÇIQLAMA
27 Aprel 2024 17:15