adalet.az header logo
  • Bakı 16°C
  • USD 1.7
03 Oktyabr 2019 15:30
33028
MARAQLI
A- A+

Ətin ən zərərli növləri açıqlanıb

İnsan orqanizminin ən çətin həzm etdiyi ət növləriqaz, ördək, həmçinin, quzu və donuz ətidir.

Lenta.ruxəbər verir ki, bununla bağlıdietoloq Marina Vaulina danışıb.

Mütəxəssisin fikrincə, burada ət məhsullarının bişirilməsi üsulu da böyük əhəmiyyətə malikdir. O, buxarda, pəhriz üsulunda və tərəvəzlərlə bişirlən ətin daha yaxşı həzm olunduğunu bildirib.

Mütəxəssis yemək rasionuna toyuq, hinduşka və dovşan ətinin əlavə edilməsini məsləhət görüb. Vaulina, həmçinin, əti bişirərkən əlavə olunan müxtəlif növ duzlu ədviyyatları qatıq, soya sousu və limonla əvəzləməyi təklif edib.