İtirilmiş çörək ətri - SORĞU
Əvvəllər kənddə təndirə çörək yapılanda çörəyin qoxusu, ətiri hər tərəfə yayılardı. İndi çörəyin qoxusunu duymaq olmur. Bunun səbəbləri nələrdir?
Adalet.az mövzuyla əlaqədar sorğu keçirib. Cavabları təqdim edirik.
Müasir Müsavat Partiyasının rəhbəri Hafiz Hacıyev: "Səbəbi ondan ibarətdir ki, müəyyən qruplar var, manapoliya yaradıblar. Xaricdən keyfiyyətsiz taxıl alırlar. Çörəyi bərbad günə qoyurlar. Azərbaycan xalqını çörəkdən məhrum edirlər.”
"Əməkdar jurnalist” və teletənqidçi Qulu Məhərrəmli: "Bunun çox sadə səbəbi var. O dövrdə torpaq da keyfiyyətli idi, buğda da, həmin buğdadan dəyirmanda üyüdülüb alınan un da. Amma indi həmin çörəyin ərsəyə gəlməsində iştirak edən bu elementlərin hamısı korlanıb. Yəni mühit və ekologiya həminki deyil, torpağa çax zərərli maddələr hopub. Buğdanın sortu dəyişib, güclü hibridləşmə gedib. Belə olan halda həmin o çörək ətri necə gəlsin?!”
Aktyor Kamran Ağabalayev: "Qısa və lokanik cavab verəcəm. Sadəcə bu gün insanlar təndir çörəyinin qoxusunu duymaq istəmir. Səbəbi yalnız budur.”