ANA SƏHİFƏ / SAĞLAMLIQ

Qırmızı ət yeyənlərin diqqətinə!

8663    |   2018-04-13 16:45
Şriftin ölçüsü:
A+ Böyütmək
A+ Balacalaşdır



















Qırmızı ətin tərkibindəki zülalların sidikqovucu xüsusiyyət daşıdığını, orqanizmdən daha çox kalsiumun atılmasına, nəticədə sümüklərin zəifləməsinə gətirib çıxardığını bildiriblər. 

Onlar sümüklərin möhkəm və sağlam qalması üçün qırmızı ət əvəzinə zülalla zəngin olan paxlalı bitkilərə üstünlük verməyi tövsiyə edirlər.

Mütəxəssislərin fikrincə, həftədə bir dəfə qırmızı ət yemək kifayətdir. Həftənin digər günlərində isə hindquşu, balıq, yumurta, süd və pendir yemək olar. Lobya, soya lobyası, badam, fındıq, fıstıq və taxıllar da tövsiyə edilən qidalardır.

Bunlar eynilə qırmızı ət kimi zülalla zəngindirlər. Ancaq ondan fərqli olaraq kalsiumun orqanizmdən atılmasına səbəb olmurlar. 

Bu isə sümüklərin daha möhkəm olmasını təmin edir. Həkimlər bildirirlər ki, 30 yaşdan etibarən qırmızı əti azaldıb alternativ qidalara üstünlük vermək lazımdır. Buna əmək etməklə yaşlılarda rast gəlinən sümük əriməsi, oynaqların çıxması, yeriyə bilməmək, sümük ağrıları kimi halların qarşısı alına bilər.


İmza:
SON XƏBƏRLƏR
2018-07-20


VİDEO



ƏDALƏT BU GÜN
Redaktor seçimi
FOTOREPORTAJ
GÜNÜN SİTATI
SORĞU
Yay tətilini harada keçirirsiniz?

Evdə (20%)
İşdə (80%)

ÇOX OXUNAN
GÜNÜN LƏTİFƏSİ
Bir məşhur həkim öz işini oğluna tapşırır. Oğlu işdən evə sevinclə qayıdaraq deyir:
- Ata, sənin 30 ildir müalicə edə bilmədiyin xəstəni mən bir günə müalicə etdim.
Atası əsəbiləşərək deyir:
- Sən nə etdin?! Mən 30 ildir ailəmi o xəstənin hesabına saxlayıram.




digər lətifələr
ARXİV
FACEBOOK